Začátkem minulého týdne bylo k nám do školy dovezeno 12 bedýnek plných nejrůznějších sýrů, aby mohli žáci prního stupně v rámci výuky ochutnat několik druhů lahodných mléčných výrobků.
Některé děti se s chutí určitých druhů sýrů seznámily prvně.
Dozvěděly se, odkud který sýr pochází, jaké minerály a vitamíny obsahuje a proč je pro lidský organismus tak prospěšný.
Některé paní učitelky vedly ochutnávky čistě zábavnou poznávací formou, jiné tuto příležitost důvtipně propojily i s jinými předměty, jako byla třeba matematika ve třídě paní učitely Šantrůčkové.
V závěru děti vyhodnocovaly, jaký sýr jim chutnal nejvíce a který naopak nejméně. Obecně se dalo říct, že na plné čáře zvítězily sýry plátkové, konkrétně pak Eidam a Gouda.
Bylo to velmi příjemné zpestření výuky a doufáme, že takové příležitosti se nám dostane i do budoucna.