Žáci I. stupně slaví postup do krajského finále do Liberce!!

$article->head

ŽÁCI 1. STUPNĚ PŘEDVEDLI NEVÍDANÝ HEROICKÝ VÝKON A POSTUPUJÍ DO KRAJSKÉHO FINÁLE DO LIBERCE!!!

Dnes (čtvrtek 16.11.2023) se ve sportovní hale odehrála jedna ze dvou skupin okresního kola florbalového turnaje žáků I. stupně ČEPS CUP (z první již odehrané skupiny si postup do Liberce zajistili žáci ZŠ LADA). Další 4 týmy si to rozdaly právě dnes mezi sebou o poslední postupové místo do krajského finále do Liberce. Každý s každým se utkal ve skupinové fázi, poté dva nejlepší týmy hrály o 1. místo a další dva o 3. místo v celém turnaji.
Celou skupinu s bilancí 3 zápasů/3 výher, se skóre 20:2 suverénně ovládli žáci ZŠ Jižní. Na druhém místě skončila ZŠ Slovanka. Tyto dva týmy si to tedy na závěr rozdaly ve finále o jedno postupové místo do kraje. Velkým favoritem byli žáci ZŠ Jižní, kteří porazili naše žáky ve skupině vysoko 6:1. V nervydrásajícím finále se ale děly věci.. Žáci ZŠ Jižní v poklidu potvrzovali roli favorita a 5 minut před koncem vedli ve finále 4:2. Pak však přišel oddechový čas Slovanky (Timeout), který přinesl své ovoce!! Po 3 minutách bylo srovnáno 4:4!!! Zápas tak i skončil a rozhodnout musely samostatné nájezdy! V nich byli v poměru 1:0 úspěšnější žáci Slovanky (vítězný nájezd vstřelil Vojta Veselý, všechny soupeřovy nájezdy vychytal Denis Šámal) a neuvěřitelným obratem proti favoritovi turnaje získali nejen skalp neporaženého týmu turnaje, ale i vysněný postup do krajského finále do Liberce, které se uskuteční po novém roce! Obrovská gratulace!!

Výsledky našich žáků v turnaji:
ZŠ Slovanka – ZŠ Špičák  2:2
ZŠ Slovanka – ZŠ Skalice  9:0
ZŠ Slovanka – ZŠ Jižní  1:6

Finále:
ZŠ Slovanka – ZŠ Jižní  4:4 (1:0 na nájezdy)

Celkové pořadí turnaje:
1. ZŠ Slovanka Česká Lípa
2. ZŠ Jižní Česká Lípa
3. ZŠ Špičák Česká Lípa
4. ZŠ Skalice u Nového Boru

Náš tým reprezentovali:
Denis Šámal, Vojta Veselý, Tony Babka, Jonáš Černobila, David Loun, Tomáš Novák, Eliáš Bárta, Jakub Cyrmon, Václav Marek, Oliver Litresits, Martin Strnad, Vojta Bartáček, Mário Murga.

Připojené fotografie

Autor: Pavel Lebduška
Publikováno: 16.11.2023
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook