REPUBLIKOVÉ FINÁLE VE FLORBALU - MÁME BRONZ!!!

$article->head

REPUBLIKOVÉ FINÁLE VE FLORBALU ŽÁKŮ 8.-9. TŘÍDY V JINDŘICHOVĚ HRADCI
VEZEME SI BRONZOVÉ MEDAILE!!!

Obrovská euforie, nepopsatelný pocit, zapsání zlatým písmem do sportovní historie naší školy – to vše by se dalo shrnout do právě odehraného Republikového finále ve florbalu žáků 8.-9. třídy, které se uskutečnilo 21.-22.6.2023 v Jindřichově Hradci.

Tohoto závěrečného florbalového svátku se zúčastnilo posledních 6 nejlepších škol z celé ČR, které byly rozděleny do 2 skupin.
Naši žáci první hrací den svoji skupinu ovládli, skončili na 1. místě a mohli se tak těšit z postupu mezi poslední 4 nejlepší školy.
Druhý den však nejdůležitější zápas (semifinále) nevyšel dle představ. Zklamání bylo obrovské, přesto naši žáci dali do posledního zápasu (o 3. místo) srdíčko a odměnou jim jsou krásné bronzové medaile a 3. místo z celé ČR!!!

Třešničkou na dortu pak je zisk individuální trofeje – MIKEŠ MOTEJZÍK – nejlepší střelec celého turnaje (11 branek). Nesmazatelně se tak všichni hráči navždy zapisují zlatým písmem do sportovní historie své školy!! GRATULUJEME!!!

Výsledky našich žáků:
ZŠ Slovanka – ZŠ Jindřichův Hradec 10:3
ZŠ Slovanka – ZŠ Strakonice 8:4
ZŠ Slovanka – ZŠ Uherský Brod 2:4 (semifinále)
ZŠ Slovanka – ZŠ Strakonice 5:3 (o 3. místo)

Celkové pořadí Republikového finále:
1. ZŠ Pod Vinohrady Uherský Brod
2. ZŠ Bohosudov (Krupka)
3. ZŠ Slovanka Česká Lípa
4. ZŠ Dukelská Strakonice
5. ZŠ Janderova Jindřichův Hradec
6. ZŠ Bratranců Veverkových Pardubice

Reprezentovali nás:
Mikeš Motejzík, Kristian Semelka, Daniel Ornst, Adam Doňar, Jan Kalvach, Jiří Doležil, Michal Leonenko, Vojtěch Bureš, Tonda Phan Nhat, Justin Křenek, Denis Heřmánek.

Připojené fotografie

Autor: Pavel Lebduška
Publikováno: 23.06.2023
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook